2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem semmisítik meg Dragnea ítéletét a referendum-perben

2017. április 24. 13:56, utolsó frissítés: 14:02

A Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék öttagú bírói tanácsa visszautasította hétfőn Liviu Dragnea PSD-elnök azon fellebbezését, amelyben a referendum-perben rá kiszabott két éves felfüggesztett börtönbüntetés megsemmisítését kérte.

Az ítélet így érvényes marad.

A rendkívüli jogorvoslati kérelemben Dragnea arra hivatkozott, hogy tíz hónap elteltével sem kapta meg a jogerős ítélet indoklását, amelyet a végzés kimondásától számított 30 napon belül kellett volna kiadnia az ügyében eljáró legfelsőbb bíróságnak.

Keresete benyújtásakor a pártelnök úgy vélekedett: nincs is esély rá, hogy valaha szabályos indoklást kapjon, mert a dokumentumot az ítéletet kimondó öttagú bírói tanács valamennyi tagjának alá kellett volna írnia, ám a testület elnöke, Livia Stanciu, aki tavaly a legfelsőbb bíróság elnöki tisztségét is betöltötte, azóta nyugdíjba ment és Klaus Johannis államfő alkotmánybíróvá nevezte ki.

Nem sokkal azt követően, hogy Dragnea végrehajtási kifogást emelt az ítéletvégrehajtás ellen, a legfelső bíróság közzétette az ítélet indoklását, de abból nem derült ki, hogy kik írták alá. A médiában rendszeresen nyilatkozó Dragnea kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy megbánta-e bűnét, illetve arra is, hogy a jogorvoslati kérelmét úgy kell-e érteni, hogy nem ismeri el a jogerős ítéletet. (digi24, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS