2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A gyerekvédelem egyelőre nem nyomoz a Retyezátban meghalt kiskorú hegymászó ügyében

2017. április 24. 15:26, utolsó frissítés: 15:26

Egyelőre nem indít vizsgálatot a Brassó Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság a Retyezát-hegységben szombaton bekövetkezett lavinában elhunyt kiskorú hegymászó, Dor Geta Popescu ügyében - nyilatkozta hétfőn az AGERPRES hírügynökségnek az intézmény sajtószóvivője, Lidia Mailat.

"Intézményünknek jelen pillanatban nincs, amit kivizsgálnia az üggyel kapcsolatban. Folyamatban van egy ügyészségi nyomozás, majd ha ez lezárul, és indokolttá válik, mi is vizsgálatot indítunk, egyelőre azonban ez nem merült fel" - fogalmazott a szóvivő.

Szombaton lavina sodort el egy turistacsoportot a Retyezátban, a Bucura-nyereg és a Peleaga-csúcs között, 2.000 méteres magasságban. Két kiskorú hegymászó, a 14 éves Dor Geta Popescu és a 13 éves Gulácsi Erik életét vesztette, öt személy megsérült.

Dor Geta Popescu 2003. június 4-én született. A román alpinistaszövetség és az Altitude Expeditions Team tagjaként 10 éves korától kezdve több világcsúcsot is felállított a 18 év alatti hegymászók körében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS