2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jön a meleg, aztán a lehűlés és az eső

2017. április 24. 16:16, utolsó frissítés: 16:16

Változékony időjárásra lehet számítani április utolsó hetében. A hét elején az ország nagy részén akár 23 Celsius-fokig is felmelegedhet a levegő, de a hónap végén és május első napján jelentősen visszaesik a hőmérséklet, és kiterjedt területeken lehet csapadékra számítani, főként április 28-án és 29-én - tájékoztat az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az április 24-e és május 7-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzésében.

Erdélyben felmelegedés várható a hét első négy napján. A nappali csúcshőmérséklet átlagban 23 Celsius-fok körül alakul, éjszakánként azonban mínusz 2 fokra is lehűlhet a levegő. Az április 28.-május 1. közötti időszakban hűvösebb lesz, a nappali csúcshőmérséklet 13-14 fok körül alakul, éjszaka pedig 3-5 fokig süllyed a hőmérők higanyszála.

A jelzett időszak második hetében az évszaknak megfelelő időjárás várható. Az előrejelzések szerint átlagosan 18 és 21 Celsius-fok körüli csúcsértékek valószínűek, a legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 7 fok körül alakul majd. Április 27-étől kezdődően a térségben esőzésekre kell számítani, helyenként jelentős csapadékmennyiség is előfordulhat, főleg április 28-án és 29-én.

A Bánságban a hét első felében a 24 Celsius-fokot is elérheti a nappali csúcshőmérséklet. Április 28-ától május elsejéig lehűlésre kell számítani, nappal maximum 16, éjszakánként 4 és 7 fok várható. Április 27-től jelentős mennyiségű csapadékra figyelmeztetnek a szakemberek.

A Körösök vidékén a hét első felében szintén 24 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, éjszakánként 10 fok várható. Április 28-ától itt is lehűlés lesz, 13-14 fok valószínű, éjszaka 3-5 fok lehetséges. Május első hetében ismét napos, meleg lesz az idő, a levegő hőmérséklete eléri a 18-21 Celsius-fokot is. Április utolsó napjaiban ebben a régióban is csapadékos idő várható.

A hegyvidéki térségekben április 24-e és 27-e között 2-ről 12 fokra melegszik fel az idő, április 28-a és május 1-je között 6 és 9 Celsius-fok körül alakul a csúcshőmérséklet, ezt követően 7 és 11 fok várható. Éjszakánként fagypont alá süllyed a hőmérők higanyszála, a hét első két napjában mínusz 6 és mínusz 4 fok is lehetséges, április 27-étől a periódusnak megfelelő mínusz 1 és 4 Celsius-fok várható. A hét második felétől itt is jelentősebb mennyiségű csapadék eshet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS