2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy harmadik ügyben is kéri a DNA Sebastian Ghiţă előzetes letartóztatását

2017. április 24. 18:12, utolsó frissítés: 18:12

Egy harmadik ügyben is kéri Sebastian Ghiţă előzetes letartóztatását az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). Miután megszökött az országból, két előzetes letartóztatási parancsot adtak ki a volt képviselő nevére, az egyiket a legfelsőbb bíróság, a másikat a ploieşti-i ítélőtábla. Sebastian Ghiţă jelenleg Szerbiában van, a román hatóságok hamarosan kérni fogják a kiadatását.

Az előzetes letartóztatására vonatkozó harmadik igénylést április 21-én iktatták, és május 9-éig kell elbírálni - derül ki a legfelsőbb bíróság honlapján közzétett adatokból.

Ebben az ügyben azzal vádolja a DNA a volt képviselőt, hogy megvesztegette Iulian Bădescu volt ploieşti-i polgármestert. Az ügyben 2015 júliusában emeltek vádat Ghiţă ellen megvesztegetés, hivatali visszaélésre való felbujtás és pénzmosás miatt. Iulian Bădescut megvesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés vádjával állították bíróság elé.

A DNA szerint 2013-ban az akkor polgármesteri tisztséget betöltő Bădescu 1.500.000 lejes többlettámogatást ítélt oda törvénytelenül a Ploieşti-i CSU Asesoft kosárlabdaklubnak. Cserében egy házat kért és kapott Sebastian Ghiţătól, egy utóbbi által ellenőrzött vállalaton keresztül. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS