2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu szerint eredeti volt a kormányzás első 100 napja

2017. április 25. 08:57, utolsó frissítés: 08:57

Sorin Grindeanu miniszterelnök szerint "eredeti" volt kormányzásuk első 100 napja - így jellemezte kérdésre egy szóban az első 100 napot. Ugyanakkor úgy vélte, a kabinet által hozott néhány intézkedés kapcsán azonban jobb kommunikációra lett volna szükség.

"Vannak dolgok, amelyeket sokkal, de sokkal jobban kellett volna kommunikálnunk. Bizonyos intézkedéseket nem úgy ismertettünk, nem úgy magyaráztunk meg, ahogyan kellett volna. Ettől függetlenül ezeket meghoztuk: nőttek a nyugdíjak, csökkentek az adók, nőtt a minimálbér, különféle kedvezményekben részesültek az egyetemisták, országos programokat indítottunk útjukra" - sorolta Grindeanu az Antena 3 televízió hétfő esti műsorában

A kormányfő hozzátette, nagyra értékeli a mezőgazdasági minisztérium munkáját is, hiszen idén "csaknem egymillió gazdának idejében utalták a támogatásokat, nem késéssel, júliusban vagy augusztusban, ahogyan ehhez már hozzászoktatták őket".

A miniszterelnök szerint minden intézkedést és annak hatásait is alaposan mérlegelték.

"Az általam mondottakat erősíti az is, hogy a Nemzetközi Valutaalap pár nappal ezelőtt 3,8%-ról 4,2%-ra módosította a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését, és meggyőződésem, hogy végül ők is eljutnak majd az általunk emlegetett 5,2%-hoz" - fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy az idei első negyedévben 1,52 milliárd lejes költségvetési többletet jegyeztek, ami a bruttó hazai termék 0,2%-át teszi ki. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS