2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leállította az egészségügyi minisztérium 10 ezer adag kanyaró elleni oltóanyag exportját

2017. április 26. 17:56, utolsó frissítés: 17:56

Leállította az egészségügyi minisztérium 10 ezer adag kanyaró elleni oltóanyag exportját, és elindította az eljárást a vakcinák megvásárlására - nyilatkozta szerdán Florian Bodog tárcavezető.

A miniszter munkamegbeszélésen vett részt szerdán a kormánypalotában Sorin Grindeanu miniszterelnök meghívására. Az egyeztetés után elmondta, a hét elején lezárult a kanyaró elleni oltóanyag megvásárlására kiírt közbeszerzési eljárás, a vakcinák május 10-éig kellene hogy megérkezzenek. 10 ezer adag oltóanyagra azonban korábban szert tesznek, ugyanis leállították egy szállítmány exportját, és elindították a procedúrát a teljes mennyiség megvásárlására.

A miniszter a téma kapcsán elmondta még, aláírta a hat-, illetve négykomponensű oltóanyagok szétosztására vonatkozó rendeletet, így a következő napokban minden megyébe megérkeznek ezek a vakcinák.

A Norvégiából származó, a B típusú hepatitis ellen védő oltás kapcsán Bodog hangsúlyozta, várják az Országos Közegészségügyi Intézet álláspontját, ez az intézmény hivatott ugyanis eldönteni, hogy ez a vakcina használható-e vagy sem, mivel koncentrációja eltér az országban eddig alkalmazott hasonló oltásokétól. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS