2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két új hegyimentőbázis létesül Hargita megyében

2017. április 27. 19:26, utolsó frissítés: 19:26

Elfogadták két új hegyimentőbázis, a tusnádfürdői és a borszéki megvalósíthatósági tanulmányát a Hargita Megyei Tanács csütörtöki havi ülésén.

Fekete Örs, a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megye Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának vezetője elmondta, hogy csapataik eléggé nehezen jutnak el ezekre a településekre, ezért szükséges helyi egységek létrehozása. Mindkét településen sípálya működik, és nőtt a balesetek száma, indokolta az új központok szükségességét. Közölte azt is, hogy a megyében több mint harminc sípálya működik, ami az országban a legtöbbnek számít, és az elmúlt télen több mint kétszáz balesethez kellett sietniük a hegyimentőknek.

"Szeretnénk, ha minden bázison hat hegyimentő teljesíthetne szolgálatot. Az új bázisokon szállást, elsősegélynyújtó helyet és gyakorlatozásra alkalmas helyiséget alakítunk ki" – ismertette a terveket Fekete Örs. Azt is elmondta, hogy szó van a meglévő négy bázis – a hargitafürdői, gyilkostói, madarasi-hargitai és maroshévízi – fejlesztéséről is, zöldenergiával működő berendezésekkel szeretnék őket ellátni, ami fontos a költségek csökkentése szempontjából. Az erre vonatkozó dokumentációt is elfogadta a testület. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS