2019. december 7. szombatAmbrus
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

43 kilós heroin-fogás Kolozsvár mellett

2004. február 25. 17:31, utolsó frissítés: 17:40

43 kilónyi, körülbelül 1 millió euró értékű heroin-szállítmányt foglalt le tegnap este a kolozsvári ügyészség kábítószer- és szervezett bűnözés ellenes osztálya. A heroint szállító, S.C. Elegant Turism S.R.L. tulajdonában levő autóbusz Jászvásárból tartott Kolozsvárra, amikor a város határában, Apahida községben feltartóztatták.

A sofőrök – Ielciu Ioan és Partog Vasile Marcel – jelenleg 24 órás előzetes letartóztatásban vannak kábítószer-kereskedelem vádjával, és amennyiben elítélik őket, 10-20 évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak. A turisztikai cég tulajdonosa, a török állampolgárságú Genkay Cavid Coscan jelenleg Törökországban tartózkodik, az ő kiadatására már megtették a szükséges lépéseket. Ugyanakkor letartóztatták a cég tulajdonosának fiát, Genkay Cihant, akinek át kellett volna vennie a szállítmányt. A jászvásári hatóságoknak pedig sikerült három, ugyancsak török állampolgárt is letartóztatni – minden valószínűség szerint ők vitték Jászvásárig a heroint.

A vizsgálatok szerint kiváló minőségű heroin Pakisztánból vagy Afganisztánból származik, és Törökországon, Bulgárián és Románián keresztül tartott Nyugat-Európa felé. (munkatársunktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS