2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsváron tanuló fiataloknak tart állásbörzét a Szatmánémeti Polgármesteri Hivatal

2017. április 30. 16:49, utolsó frissítés: 16:49

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala elindítja a “Szatmár Hazavár” programot, amely hosszú évek után először konkrét kezdeményezés a fiatalok hazacsábításának ügyében. A program célja, hogy a Kolozsváron tanuló szatmári egyetemistákat tanulmányaik befejezése után visszacsalogassa szülővárosukba. A május 11-12-én megrendezésre kerülő állásbörze összeköti a dolgozni kívánó, jelenleg Kolozsváron tanuló szatmári diákokat a szatmári cégekkel, munkaadókkal.

“Az utóbbi években ijesztő számban vándoroltak el a fiatalok Szatmárról. Az előző városvezetés nem törődött az új generációval, nem volt fontos nekik sem a munkahelyteremtés, sem a fiatalok számára vonzó város építése. Ennek isszuk a levét, ezt a folyamatot kell visszafordítanunk. Szatmárnémeti akkor fejlődik, ha a fiatalok hazatérnek az egyetemi évek után, itthon vállalnak munkát, itt alapítanak családot. Ez csak akkor fog megtörténni, ha jó megélhetési lehetőségeket tudunk teremteni számukra szülővárosukban. A cégeknek jó munkaerőre van szüksége, ennek biztosításában kulcsfontosságú a visszatérő, jól képzett munkaerő. Ez minden szatmárinak jó, ezáltal városunk gyarapodik” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

Az állásbörze az Egyetemisták Művelődési Házában lesz megtartva olyan szatmári cégek, vállalatok által, amelyek számos területen keresnek friss munkaerőt: mérnökök, termelésvezetők, közgazdászok munkájára kiemelten szükség van, de más területek szakembereit is keresik. Újdonságként a Polgármesteri Hivatal is jelen lesz állásajánlataival.

Az eseményre regisztrálni szükséges, ezt az érdeklődők hamarosan megtehetik a www.szatmárhazavár.ro oldalon, az űrlap kitöltése csak pár percet vesz igénybe. Minél többen regisztráló lesz, annál több cég fog érdeklődni az állásbörze iránt, jobbnál-jobb ajánlatokkal.

A kezdeményezők szerint Szatmáron munkaerőhiány van, éppen ezért rengeteg a jó munkalehetőség jelenleg és vannak jól fizetett állások, ezeket fohják bemutatni az állásbörzén. A fiataloknak az is előnyös lehet, hogy Szatmáron a nagyvárosokhoz képest olcsóbb a megélhetés, az albérlet, a lakásárak sincsenek az egekben, ráadásul a szülők is segítséget nyújtanak a mindennapokban a fiatal családoknak. A polgármesteri hivatal 2016-ban 75 új ANL lakást adott át és ebben az évben újabb 75 építését kezdék el.

A polgármesteri hivatal hosszú távon szeretné biztosítani, hogy a fiatalok ne csak munkát találjanak, hanem jól érezzék magukat a városban ezen kívül is. Ennek érdekében azon is dolgoznak, hogy minél több és tartalmasabb szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak a fiataloknak. A rendezvényeket a fiatalok igényeihez igazítják és újabb, modern fesztiválokat terveznek létrehozni. "Ez a paletta folyamatosan szélesedik, és méginkább szélesedni fog, ha szervezőként és résztvevőként egyre több szatmári fiatal bekapcsolódik" - írja a polgármesteri hivatal közleménye. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS