2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Május elsejétől könnyebb beutazni Kanadába

2017. május 02. 08:10, utolsó frissítés: 08:10

Vízum nélkül, elektronikus beuazási engedéllyel (Electronic Travel Authorization - eTA) utazhatnak Kanadába május elsejétől azok a román állampolgárok, akiknek az elmúlt 10 évben volt ideiglenes kanadai letelepedési engedélyük, vagy akik érvényes amerikai vízummal ("non-immigrant visa") rendelkeznek - emlékeztet a külügyminisztérium.

A külügyi tárca hozzáteszi, az eTA legtöbb hat hónapos kanadai tartózkodásra jogosítja fel a román állampolgárokat, és csak azokra érvényes, akik turisztikai vagy látogatási céllal utaznak az észak-amerikai országba.

Az eTA megszerzézéhez a minisztérium ezt a linket ajánlja.

Az alkalmazás hétfőn 16 órától aktív a román állampolgárok számára.

Nincs szükségük elektronikus beutazási engedélyre azoknak, akik még érvényes kanadai vízummal rendelkeznek. A külügyi tárca ugyanakkor figyelmeztet, hogy a munkavállalási vagy tanulmányi célú beutazás Kanadába továbbra is vízumhoz kötött.

Az elektronikus beutazási engedély 7 kanadai dollárba kerül, amit az on-line alkalmazás kitöltésekor kell befizetni. Aki túllépi az engedélyezett 6 hónapos tartózkodási időt, azt kitoloncolhatják Kanadából, és egy későbbi beutazási engedély megszerzése is kérdésessé válik - figyelmeztet a külügyminisztérium. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS