2020. június 4. csütörtökBulcsú
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Év végéig megállapodás születhet a Patriot légvédelmi rakéták megvásárlásáról

2017. május 02. 14:00, utolsó frissítés: 14:00

Reméli, hogy év végéig aláírja a román állam a Patriot légvédelmi rakéták vásárlásáról szóló megállapodást - nyilatkozta kedden Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete.

A Nemzeti Könyvtárban tartott kiállításmegnyitón jelen lévő nagykövet "nagyon örvendetes hírnek" nevezte, hogy a román állam légvédelmi rakéták beszerzésére készül.

Az amerikai diplomata ugyanakkor azt mondta: hálás azért a szívélyes fogadtatásért, amellyel Grindeanu miniszterelnök és kormánya márciusban fogadta az Amerikai-Román Üzleti Tanácsot (AMRO). Ősszel újabb találkozóra kerül sor, amelynek keretében száz amerikai vállalatot várnak Romániába - tette hozzá Klemm.

A nagykövet úgy fogalmazott, az USA "nagyon hálás Romániának azért a döntésért, hogy bruttó nemzeti termékének 2%-át védelemre fordítja, a NATO-előírásoknak megfelelően."

Gabriel Leş védelmi miniszter vasárnap este a közszolgálati televíziónak úgy nyilatkozott: fontolgatják a Patriot légvédelmi rakéták beszerzését, mert "harcban kipróbált" rendszer, és az ára is méltányos. Hozzátette ugyanakkor, hogy még nem született döntés ebben a kérdésben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS