2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bűnszervezet lérehozásával vádolnak 40 személyt a CFR teherszállítási részleg vezetőségéből

2017. május 03. 11:04, utolsó frissítés: 11:07

Bűnszervezet létrehozása, hamis okiratok kiállítása és tudatos felhasználása, valamint különösen súlyos következményekkel járó sikkasztás gyanúja miatt negyven személy, többek közt a Román Vasúttársaság (CFR) teherszállítási részlegének volt igazgatója ellen is vizsgálatot folytat a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) - nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek ügyészségi források.

A DIICOT és a rendőrség szerda délelőtt 63 házkutatást végez Bukarestben, valamint Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Arad, Prahova, Mehedinţi, Călăraşi, Teleorman és Dâmboviţa megyében.

Ügyészségi források szerint 2016-ban a Román Vasúttársaság teherszállítási részlegének bizonyos döntéshozói bűnszövetkezetet létesítettek, és ócskavasként adtak el a SC Remat SA Călăraşi vállalatnak 2.450 régi vasúti kocsit, noha a hatályos szabályzat értelmében a felszámolásra kerülő vagonok a jóval drágább öntöttvas-hulladék, illetve az acélhulladék kategóriába tartoznak.

A 35.002,12 tonna acélt és 16.584,50 tonna öntöttvasat így ócskavasáron vehette meg a vásárló. Az okozott kár 6.313.748 euróra tehető. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS