2020. június 4. csütörtökBulcsú
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

17 helyet tartanak fenn a rendőrakadémián a magyar jelentkezőknek

2017. május 03. 20:43, utolsó frissítés: 20:44

17 helyet tartanak fenn a rendőrakadémián a magyar jelentkezők számára - adja hírül az RMDSZ által az AGERPRES hírügynökségnek szerdán küldött közlemény.

'Országosan hetedik éve tartanak fent helyet a rendőrakadémia tanintézményeiben a magyar és más nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok számára. Az idei 17 hely is azt bizonyítja, hogy az RMDSZ 2010-ben kormányhatározatba emelt javaslatának ma is jól látható eredménye van' - nyilatkozta Apjok Norbert parlamenti képviselő, az alsóház közrendészeti bizottságának tagja azt követően, hogy kérésére a Máramaros megyei rendőrség arról tájékoztatta, a 2017-es tanévben 6 helyet tartanak fenn magyar diákok számára a rendőrakadémián.

A rendőrség közleménye szerint további 11 helyet különítettek el a nemzeti kisebbségekhez tartozó fiatalok számára az altisztképző iskolákban.

A közlemény szerint a magyar szórványvidéken egyáltalán nincs, vagy csak elvétve van magyar, vagy magyarul beszélő rendőr. Apjok Norbert képviselő kifejtette: 'a rendőrakadémián, illetve az altisztképző iskolákban külön helyeket tartanak fent a magyar fiatalok részére, rajtunk múlik, hogy élünk ezzel a lehetőséggel, vagy sem. Mi azért dolgozunk, hogy az erdélyi magyar fiataloknak lehetőségük legyen a szülőföldön való boldogulásra.'

A rendőrakadémia felvételi vizsgájához szükséges dokumentumok listáját és további információkat a www.academiadepolitie.ro, www.scoaladepolitie.ro, illetve a www.scoalapolcj.ro oldalakon találnak - tájékoztat az RMDSZ közleménye.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS