2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

21 személyt vettek őrizetbe az ócskavasként eladott vagonok ügyében

2017. május 04. 09:54, utolsó frissítés: 09:54

A szerdáról csütörtökre virradó éjszaka végzett kihallgatások nyomán 24 órára őrizetbe vett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) 21 személyt abban az ügyben, amelyben azzal gyanúsítják a Román Vasúttársaság teherszállító részlegének több vezető beosztású alkalmazottját, hogy ócskavasként, áron alul értékesítettek már nem használt vasúti kocsikat - nyilatkozták bírósági források az AGERPRES hírügynökségnek.

A DIICOT és a rendőrség szerda délelőtt 63 házkutatást végzett Bukarestben, valamint Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Arad, Prahova, Mehedinţi, Călăraşi, Teleorman és Dâmboviţa megyében.

Bűnszervezet létrehozása, hamis okiratok kiállítása és tudatos felhasználása, valamint különösen súlyos következményekkel járó sikkasztás gyanúja miatt negyven személy, többek közt a CFR teherszállítási részlegének volt igazgatója ellen is vizsgálatot folytat a DIICOT.

Ügyészségi források szerint 2016-ban a Román Vasúttársaság teherszállítási részlegének bizonyos döntéshozói bűnszövetkezetet létesítettek, és ócskavasként adtak el a SC Remat SA Călăraşi vállalatnak 2.450 régi vasúti kocsit, noha a hatályos szabályzat értelmében a felszámolásra kerülő vagonok a jóval drágább öntöttvas-hulladék, illetve az acélhulladék kategóriába tartoznak.

A 35.002,12 tonna acélt és 16.584,50 tonna öntöttvasat így ócskavas áron vehette meg a vásárló. Az okozott kár 6.313.748 euróra tehető. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS