2020. június 4. csütörtökBulcsú
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD Országos Végrehajtó Bizottsága elemzi a közkegyelmi törvény tervezetét

2017. május 04. 17:27, utolsó frissítés: 17:28

A Szociáldemokrata Párt Országos Végrehajtó Bizottsága keretében elemzik ki részleteiben a közkegyelmi törvény tervezete körül kialakult helyzetet, a jogszabály végleges változata nem tartalmazza majd a korrupciós tettek közkegyelemben részesítését - közölte csütörtökön a párt vezetője és a képviselőház elnöke, Liviu Dragnea.

"Meglehetősen csalódott vagyok azzal kapcsolatban, ahogyan a szenátus jogi bizottsága eljárt mostanáig ebben a kérdésben. A közkegyelmi törvény nem fogja tartalmazni a korrupciós cselekedeteket. (...) Engem az foglalkoztat, hogy a megszavazásra kerülő törvényben ne legyenek benne azok a bizonyos módosítások. A párton belül meg fogjuk beszélni, mi történt tegnap a jogi bizottságban, mi történt ma, és mi történhet még"-nyilatkozta Liviu Dragnea.

A szociáldemokraták vezetője csalódottságának adott hangot, ahogy a Şerban Nicolae vezette felsőházi jogi bizottság döntött. Dragnea úgy fogalmazott, a februári események óta 'inkorrekt módon első számú közellenségnek' tartják őt.
A közkegyelmi törvénnyel kapcsolatban hozzátette: a döntő fórum ez ügyben a képviselőház, és a képviselőházból a vitatott módosítások nélkül fog kikerülni a törvény. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS