2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rendkívüli tanácsülésen oldanák meg a katolikus líceum ügyét

2017. május 04. 18:18, utolsó frissítés: 18:21

A marosvásárhelyi RMDSZ elnöke, Dr. Vass Levente és a Szövetség helyi tanácsosi frakciójának vezetője, Csiki Zsolt bejelentették, az RMDSZ támogatja azt a sürgősségi határozattervezetet, melyet a Szabad Emberek Pártja (POL-SZEP) nyújtott be a Római Katolikus Teológiai Líceum ügyében.

Vass Levente elmondta, az RMDSZ frakciója a legutóbbi sürgősségi tanácsülésen egy olyan határozattervezetet nyújtott be, amely, bár indoklásában, megszövegezésében eltér a POL által benyújtott, és az iskola jogi helyzetét rendezni kívánó határozattervezeteitől, de mivel a jogi következményeit illetően a két tervezet azonos, ezért az RMDSZ megszavazta azt.

A tanügyminiszterrel folytatott keddi megbeszélés végeredményeként az a döntés született, hogy a polgármesteri hivatal iskolákért felelős igazgatóságának, a város jegyzőjének, valamint a Maros megyei tanfelügyelőségnek közösen kell megoldást javasolniuk a katolikus líceum helyzetére. A szaktárca kérésének megfelelően a felsorolt intézmények képviselői a tegnap találkoztak. Amennyiben a miniszter által javasoltak szerint nem születik egy olyan határozattervezet, melyet minden érintett intézmény támogat, akkor az RMDSZ támogatja a POL javaslatát. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS