2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szatmár hazavár: már 150 fiatal regisztrált a hazacsalogató állásbörzére

2017. május 08. 09:51, utolsó frissítés: 09:59

Zajlanak a Szatmár hazavár projekt előkészületei, hozzávetőlegesen 200-250 diákot és 15-20 céget várnak a csütörtökön induló kolozsvári állásbörzére - közölték a projekt elindítói.

Az eddig beküldött jelentkezésekből kiderül, összesen több mint 80 állást hirdetett meg az eddig bejelentkezett 15 szatmári vállalat és cég, az állások 95%-a felsőfokú szakirányú végzettséget feltételez. Mérnöki területen a következőket keresik: fejlesztőmérnököt, ipari formatervezőt, projektmenedzsert, automatizálási és termelési szakembert, minőségellenőrzési mérnököt, környezetvédelmi mérnököt és több más ipari szakterület frissen végzett szakembereire is szükség van. Informatikai területen Java, C# és PHP programozókat, szoftverfejlesztőket, IT ügyfélszolgálati asszisztenst szeretnének alkalmazni Szatmárnémetiben. 

Ugyanakkor más területek fiatal szakembereit is várják: közgazdászok, designerek, copywriterek, értékesítők, logisztikusok, beszerzők biztos álláshoz juthatnak - írja a közlemény.Az első 5 napon több mint 150 szatmári fiatal regisztrált be. Mérnöki területen autóipari, mechatronikai, környezetmérnöki, építészmérnöki területek végzősei, épületgépészeti szakemberek, ipari formatervezők, hidrotehnikai, élelmiszeripari mérnökök, alkalmazott elektronikai mérnökök; informatikai területen:automatizálás és alkalmazott informatika, gazdasági informatika, számítógépes ipari tervező, SAP fejlesztő és programozói végzettséggel jelentkeztek fiatalok jelentkeztek eddig.

Egyéb területek fiatal szakemberei is regisztráltak: közgazdászok, bank-pénzügy és menedzsment szakosok, földméréstani és kataszteri mérnökök, biokémikusok illetve a tájépítészet, közigazgatás, területfejlesztés, design, pszichológia és gyógypedagógia, kommunikáció területének ifjú szakemberei is jelen lesznek a kolozsvári állásbörzén.

A közlemény megállapítja, hogy nagy az átfedés a szatmári munkaerő-kereslet és a Kolozsváron tanuló szatmári diákok szakterülete, érdeklődési köre, végzettsége között. Az állásbörze célja, hogy összehozza a diákokat a munkaadókkal és egy konkrét lépést tegyen a fiatalok hazacsábításának ügyében.

"Sokan kérdezték: miért pont Kolozsvár, a más városban tanulók vagy esetleg a szatmáriak kevésbé értékesek? Mindenki egyformán értékes munkaerő, azonban ez a projekt a más városokban élő fiatalok hazacsábításáról szól és értelemszerűen a legnagyobb szatmári egyetemista-közegben, Kolozsváron indítunk. A május 11-12 közötti projekt kiértékelése után döntünk a következő lépésekről, fejlesztésekről" - írja a közlemény.

A kezdeményezést Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala finanszírozza, szervező a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, partnereink: Német-Román Gazdasági Egyesület, Kisiparosok Kamarája, Rotaract Club, Samstudia Egyesület.

Az állásbörze friss információit a www.szatmárhazavár.ro oldalon, illetve a Facebookon lehet követni. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS