2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Facebookon szidta a PSD-t - megbírságolták

2017. május 08. 11:11, utolsó frissítés: 11:23

200 lejes bírságot rótt ki a besztercei rendőrség egy férfire amiatt, hogy a Facebookon sértő szavakkal illette a PSD-t.

A jelenleg Angliában élő Călin Lucian Farcaş vasárnap este tette közzé a Facebookon a rendőrségtől kapott írásbeli értesítést arról, hogy megbírságolják egy március 12-i bejegyzése miatt. Az indoklás szerint a férfi a PSD Beszterce-Naszód megyei szervezetének több tagját sértő szavakkal illette egy Facebook-bejegyzésében, ezért kell büntetést fizetnie.Crina Sîrb, a Beszterce-Naszód Megyei Rendőr-Főkapitányság szóvivője hétfőn az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a szóban forgó politikai formáció március 17-én emelt panaszt a bejegyzés miatt a rendőrségen.

A szóvivő azt is közölte, a bírságot az 1991/61-es törvény második cikkelye alapján rótták ki, mely szerint kihágást jelent nyilvánosan obszcén gesztust tenni, káromló, sértő vagy vulgáris kifejezéseket használni, vagy bántalmazással fenyegetni valakit, megzavarva a köznyugalmat, megbotránkoztatva a polgárokat, méltóságukban sértve embereket vagy közintézményeket.

A férfi szintén a közösségi hálón közölte, hogy nem fogja kifizetni a büntetést, paródiának tartja, és bírósághoz fordul, mivel megsértették a szólásszabadsághoz való jogát.

Călin Lucian Farcaş korábban a besztercei Gloria labdarúgóklub marketingigazgatója volt. 2012-ben Dan Diaconescu Néppártja (PP-DD) listáján indult megyei tanácsosi tisztségért, de nem jutott be az önkormányzati testületbe. Egy helyi televíziócsatorna szórakoztató műsorával is együttműködött korábban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS