2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu: ne legyenek többé bántalmazott nők Romániában!

2017. május 08. 12:04, utolsó frissítés: 12:04

Ne legyenek többé Romániában bántalmazott, szexuálisan zaklatott nők, sem olyanok, akiktől megtagadják a munkához való jogot csak azért, mert családot, gyermekeket szeretnének - olvasható Sorin Grindeanu kormányfő üzenetében, amelyet egy, a nemek egyenlőségéről rendezett konferencia alkalmából fogalmazott meg.

A szenátus és képviselőház nemek közötti egyenlőségért felelős bizottságai által szervezett konferencia apropóján a miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy a társadalomba mélyen begyökerezett előítéletek korlátozzák a nők szerepvállalását bizonyos területeken. "Egyetlen területen sem szabad korlátokat emelni a nők számára. Ők is jogosultak arra, hogy kövesség álmaikat és céljaikat, mint bárki közülünk" - fogalmazott Grindeanu, hozzátéve: azt szeretné, ha többé egyetlen bántalmazott vagy szexuálisan zaklatott nő sem lenne Romániában.

A Vladimir Ionaş államtanácsos által felolvasott kormányfői üzenetben Grindeanu leszögezi: a kormánynak és a parlamentnek együtt kell dolgoznia azon, hogy Romániában a nők valóban élvezzék az állam, a hatóságok védelmét és támogatását. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS