2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy visszaszolgáltatási ügyben hallgatták ki hétfőn Traian Băsescut

2017. május 08. 12:54, utolsó frissítés: 12:54

Beidézték hétfőn a legfőbb ügyészségre Traian Băsescut. A volt államfőt egy ingatlan-visszaszolgáltatással kapcsolatos ügyben hallgatták ki, amelynek szálai arra az időszakra nyúlnak vissza, amikor Bukarest főpolgármesteri tisztségét töltötte be.

A legfőbb ügyészségre való érkezésekor Băsescu azt mondta, egyetlen olyan dokumentumot sem írt alá, amelyet ne a törvény betartásával állítottak volna össze.

Kihallgatása csaknem egy órán át tartott, távozásakor azt mondta, nem ismeri a szóban forgó ingatlan-visszaszolgáltatás kedvezményezettjét, de a tranzakcióra a törvényi előírások betartásával került sor.

Băsescu ügyvédje, Dan Apostol azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a volt államfőt tanúként hallgatták ki az ügyben, "de ezúttal sem izgul, mert nem szegte meg a törvényt".

A központi sajtó arról számolt be, hogy Bukarest főpolgármestereként Traian Băsescu 66 ház visszaszolgáltatását hagyta jóvá ugyanannak a személynek. Később az ingatlanok bérlői feljelentést tettek ellene, mivel állításuk szerint nem a törvényes örökös volt a kedvezményezett. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS