2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Össze-vissza pingpongoznak a közkegyelmi törvénytervezettel

2017. május 08. 15:04, utolsó frissítés: 17:03

UPDATE: A szenátus visszaküldi a jogi bizottságnak a tervezetet - határozta el a plénum hétfőn.

***

A szenátus hétfői plenáris ülésén kérni fogják a közkegyelmi törvény tervezetének visszaküldését a szenátus jogi bizottságához, hogy a kormány változatát fogadják el, jelentette be Călin Popescu-Tăriceanu házelnök.

"Javasoltam, hogy vegyék a napirendi pontok közé a közkegyelmi törvény tervezetét, miután a jogi bizottság elküldte a jelentést. Én kifejtettem álláspontomat a kormánykoalíciónak: kérni fogjuk a közkegyelmi törvény tervezetének visszaküldését a szenátus jogi bizottságához, hogy a kormány által küldött formában fogadja el ezt. Ezt a változatot támogatjuk, és szeretnénk, ha minél tisztább lenne a helyzet a múlt heti kavarodást követően" - jelentette be Tăriceanu a házbizottság ülését követően.

A szenátus elnöke hozzátette, döntésükkel nyomatékosítani kívánják, hogy nem értenek egyet a korrupciós tettek miatt elítéltek közkegyelemben részesítésével és más módosításokkal sem, amelyeket a jogi bizottság eszközölt a tervezeten.

Tăriceanu hozzátette, a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács jelezte, hogy bizonyos előírások miatt alkalmazhatatlan lenne a törvény, ezért meg szeretnék vitatni a tervezetet a tanács tagjaival, valamint az igazságügyi miniszterrel is, amire még van idő, hiszen a törvény hallgatólagos elfogadásának határideje május 23. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS