2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdettek péntekre a légiforgalom-irányítók

2017. május 08. 19:28, utolsó frissítés: 19:28

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett péntekre a légiforgalom-irányító szolgálat (ROMATSA) alkalmazottjait tömörítő szakszervezet - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek az érdekvédelmi szervezet vezetője, Gabriel Tudorache.

A tiltakozásra pénteken 11 és 13 óra között kerül sor. A légiforgalom-irányítók többek között azzal elégedetlenek, hogy bár 2016. szeptember 1-jén lejárt a kollektív munkaszerződésük, a szakszervezet és a munkáltató közötti egyeztetések ellenére még nem sikerült új szerződésben megállapodni. Azt is nehezményezik, hogy leállították az alkalmazásokat, hogy nincs költségvetése a ROMATSA-nak, illetve hogy csak ideiglenes vezetőség látja el a szolgálat irányítását.

A légiforgalom-irányítók a kétórás figyelmeztető sztrájk alatt is biztosítják a földi irányítást a román légteret használó gépek 30 százalékának, valamint a sürgősségi és humanitárius feladatot ellátó légi járműveknek - derül ki a szakszervezet által elfogadott dokumentumból.

A légiforgalom-irányítók legutóbb 2015 júliusában tartottak figyelmeztető sztrájkot, amely 40 járatot érintett. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS