2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sztrájkolnak a környezetvédelmi őrségek alkalmazottai

2017. május 09. 10:23, utolsó frissítés: 10:31

Országszerte sztrájkolnak kedd reggeltől a környezetvédelmi őrségek alkalmazottai. Az alkalmazottak meghatározatlan ideig tiltakoznak a környezetvédelem terén tapasztalható bérezési egyenlőtlenségek miatt.

"Megmagyarázhatatlanul nagy különbség van aközött, mekkora jelentőséget tulajdonítanak globális szinten a környezetvédelmi problémáknak, valamint aközött, ahogy országunkban kezelik a környezetünk védelméért dolgozó szakembereket. Annak ellenére, hogy a környezetvédelem egy stratégiai fontosságú terület (...) a környezetvédelmi őrség alkalmazottai 2009 óta nem részesültek béremelésben, jelenleg a közalkalmazottak közül ők kapják a legalacsonyabb béreket" - olvasható a Környezetvédelmi Őrség szakszervezetének közleményében.

A szakszervezetisek április 26-án kétórás munkabeszüntetést tartottak, állításuk szerint azonban az illetékes hatóságok máig sem válaszoltak követeléseikre.

"Az általános sztrájk ideje alatt a környezetvédelmi őrség alkalmazottai nem végzik megszokott tevékenységüket és nem foglalkoznak az ügyfelekkel sem, elnézést kérünk az állampolgároktól ezért az akadozásért" - írja a Valentin Neagoe szakszervezeti vezető által aláírt közlemény. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS