2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vád alá helyezték a gépkarabélyos képviselőt

2017. május 10. 13:04, utolsó frissítés: 13:04

A fegyvertartásra vonatkozó jogszabályok áthágása miatt bíróság elé állította a legfőbb ügyészség Cătălin Rădulescu képviselőt.

Cătălin Rădulescu március elején jelentette ki egy, az Adevărul című napilapnak adott interjúban, hogy AKM gépkarabély van a birtokában. "Ha valaha még előáll valaki azzal az ötlettel, hogy megváltoztatja ezt az államot, amelyért mi harcoltunk, fel vagyok készülve, hogy kimegyek a fegyverrel, és lövök. Rögtön! Rögtön! Oda megyek ki, ahova akarok, ha elkap valami őrültség, kimehetek lőni ahova én akarok, ez az én kockázatom és az én döntésem" - mondta márciusban a képviselő.

Ezt követően a rendőrség visszavonta Rădulescu fegyvertartási engedélyét és 2.500 lejes bírság kifizetésére kötelezte. Az Argeş megyei rendőr-felügyelőség ugyanakkor feljelentést tett a legfőbb ügyészségen a fegyvertartásra vonatkozó jogszabályok áthágása miatt.

Március 15-én a közrend és nyugalom megzavarása miatt hivatalból bűnvádi eljárást indított a legfőbb ügyészség Cătălin Rădulescu PSD-s képviselő nyilatkozataival kapcsolatban.

Cătălin Rădulescu március 20-án bejelentette: helyzete tisztázásáig felfüggeszti tagságát a PSD. " 21 éve vagyok a PSD tagja, és nem szeretném, hogy bármiféle kár érje a pártot vagy annak elnökét, így felfüggesztem tagságomat mindaddig, amíg tisztázódik a sajtóbotrány minden részlete" - írta a képviselő közleményében. Cătălin Rădulescu hozzátette, szeretné bebizonyítani jóhiszeműségét, valamint azt, hogy szavait félremagyarázták, hogy hiteltelenítsék politikai tevékenységét és megítélését. "Hű maradok a PSD elveihez, programjához és vezetőségéhez" - szögezte le a honatya az idézett dokumentumban. Úgy vélte: nyilatkozatait eltorzították, ennek ellenére bocsánatot kér azoktól, akik sértve érezték magukat a nyilvánosságban megjelentek miatt.

"Sajnálom, hogy egy 90 perces interjúban, különböző témákban elhangzott mondataimat szekus módon vágták össze egy 2 perces kisfilmmé, szavaimat eltorzították, és más jelentést tulajdonítottak nekik" - írta a politikus, hozzátéve, hogy soha nem vett részt semmiféle, a közrendet megzavaró cselekedetben.

Rădulescu ugyanakkor az ország alaptörvényére hivatkozva kijelentette, hogy "illegális és alkotmányellenes minden kivizsgálás, amely egy parlamenti képviselő nyilatkozataira és politikai véleménynyilvánítására irányul."(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS