2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: a kormánykoalíció fogja tárgyalni a közkegyelmi törvény további sorsát

2017. május 10. 17:53, utolsó frissítés: 17:53

A kormánykoalíció keretében beszélik meg a szenátus jogi bizottságához visszautalt közkegyelmi törvény tervezetével kapcsolatos következő lépéseket - jelentette ki szerdán a képviselőház elnöke, Liviu Dragnea PSD-elnök.

A Szociáldemokrata Párt vezetője azt mondta, ezentúl személyes beleszólása lesz a PSD-s parlamenti képviselők tevékenységébe.

Dragnea elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy kedden, a parlament két házának együttes ülésén nem volt meg a kvórum. 'Tegnap este minden szenátort egyenként felhívtam, hogy megbizonyosodjak: csütörtökön jelen lesznek. Ezentúl személyesen részt fogok venni úgy a szakbizottságok tevékenységében, felügyelem a jelenlétet, a szakbizottságokban, a plénumban, a szenátusban és képviselőházban egyaránt' - ígérte a PSD vezetője.

Dragnea elmondta, hogy felügyeli majd a közkegyelmi törvény tervezetét, amikor az a képviselőház elé kerül. 'Amikor a képviselőház elé kerül, nem nyitom meg a vitát róla mindaddig, amíg én meg a kollégáim, meg önök meg nem értettük, hogy valójában mi a szerepe ennek a törvénynek' - tette hozzá a szociáldemokrata politikus.

A pártelnök leszögezte, minden, a PSD-s honatyák részéről jövő parlamenti kezdeményezést a pártnak kell jóváhagynia, és összhangban kell lennie a kormányprogrammal, mert többé nem akarja, hogy sajtótájékoztatókon értesüljön olyan törvénytervezetekről, amelyekről nem is tud a pártja.

Dragnea hozzátette, többé azt sem fogadja el, hogy olyan gesztusokról kelljen magyarázkodnia, mint amilyeneket a szerdán hat hónapra párttagságából felfüggesztett Nicolae Bacalbaşa tett a parlament emelvényén. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS