2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescunak sajátos véleménye van a 2009-es elnökválasztás kivizsgálásáról

2017. május 11. 15:30, utolsó frissítés: 18:03

Traian Băsescu a Népi Mozgalom Párt (PMP) szenátora azt üzente a képviselőknek a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló parlamenti bizottság vitáján, hogy első lépésként vizsgálják meg az archivált szavazási jegyzőkönyveket.

"A szavazócédulákat nem lehet megszámolni, mert úgy értettem ezek már nem léteznek. Kötelességük, ha becsületesek szeretnének lenni, átnézni a szavazókörzetek jegyzőkönyveit. (...) Ha lehet, ne az legyen a végkövetkeztetés, hogy Mircea Geoană a jelenlegi államelnök. Megkérem szépen önöket. Kellemetlen helyzetbe hoznák Johannis urat, aki Nagyszebenben kellene megvárja, hogy Geoană végigvigye mandátumát. (...) Figyelmeztetni szeretném önöket, ha a jelentés következtében Geoanăt nyilvánítják hivatalosan államelnöknek, jogomban áll még egyszer indulni. És az nem lenne jó önöknek" - mondta Băsescu a parlamentben.

A parlament plénumának csütörtöki együttes ülésén a szenátorok és képviselők 241 támogató és 86 ellenszavazattal döntöttek a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló bizottság megalakításáról. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS