2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hatósági felügyelet alá helyezték Para Lórántot, a környezetvédelmi minisztérium egykori főtitkárhelyettesét

2017. május 11. 18:02, utolsó frissítés: 18:02

Vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt hatósági felügyelet alá helyezte az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Para Lórántot, a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egykori főtitkárhelyettesét.

Az AGERPRES hírügynökséghez elküldött csütörtöki közlemény szerint vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt május 10-ei kezdettel hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezik Para Lórántot, aki a tett elkövetésekor a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egykori főtitkárhelyettese volt.

A vádhatóság szerint 2010-ben Para Lóránt 250.000 lejt kapott egy cégtől, cserében egy gátépítési munkálattal való megbízásért, amelynek értéke 5 millió lej volt.

A gyanúsított ugyanebben az évben a DNA szerint egy alárendeltjétől tengerparti és ausztriai üdüléseket fogadott el, cserében az illető megtarthatta vezetői posztját a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium alárendeltségébe tartozó intézmény élén, és pénzbeli támogatást is kiutaltak bizonyos felújítási munkálatok elvégzésére, amelyeknek ez az intézmény lett a haszonélvezője - olvasható a közleményben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS