2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a légiforgalom-irányítók

2017. május 12. 09:41, utolsó frissítés: 09:41

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak pénteken a légiforgalom-irányítók. A tiltakozásra 11 és 13 óra között kerül sor.

A légiforgalom-irányító szolgálat (ROMATSA) alkalmazottai azzal elégedetlenek, hogy bár 2016. szeptember 1-jén lejárt a kollektív munkaszerződésük, a szakszervezet és a munkáltató közötti egyeztetések ellenére még nem sikerült új szerződésben megállapodni. Azt is nehezményezik, hogy leállították az alkalmazásokat, hogy nincs költségvetése a ROMATSA-nak, illetve hogy ideiglenes vezetőség látja el a szolgálat irányítását.

A légiforgalom-irányítók a kétórás figyelmeztető sztrájk alatt is biztosítják a földi irányítást a román légteret használó gépek 30 százalékának, valamint a sürgősségi és humanitárius feladatot ellátó légi járműveknek. A szakszervezet ugyanakkor bejelentette, hogy amennyiben követeléseiket nem teljesítik, általános sztrájkba lépnek.

A légiforgalom-irányítók legutóbb 2015 júliusában tartottak figyelmeztető sztrájkot, amely 40 járatot érintett. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS