2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szatmári kórház igazgatótanácsának elnöke szerint nem tájékoztatták a gyógyszerhiányról

2017. május 12. 13:27, utolsó frissítés: 13:27

Sem a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház igazgatótanácsát, sem a megyei tanács vezetőségét nem tájékoztatták arról, hogy az intézmény gyógyszerhiánnyal küzd, nem kaptak kézhez egy listát a hiányzó készítményekről - nyilatkozta pénteken az AGERPRES hírügynökségnek Nagy Szabolcs megyemenedzser.

"Tegnap volt egy nagyobb gyűlésünk, amelynek az volt a célja, hogy pontosan felmérjük a kialakult helyzetet, és kiderüljön, milyen gyógyszerekből van hiány. Ez idáig nem kaptunk egy listát arról, hogy mely osztályokról milyen gyógyszerek hiányoznak, a gyűlésen azonban aláírtunk egy dokumentumot, amelyben vázoltuk, hogy miként tudjuk megoldani a problémát, amennyiben ez tényleg létezik. A kórházi osztályoktól nem kaptunk tájékoztatást, nem tudom, miért nem szóltak a hiányzó gyógyszerekről, arról, hogy ezek mióta nincsenek raktáron" - nyilatkozta Nagy Szabolcs, aki a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház igazgatótanácsának elnöki tisztségét is betölti.

Az elnök elmondta, sürgősségi eljárást indítottak olyan gyógyszerek beszerzésére, amelyekről a vezetőség úgy gondolja, hogy hiányoznak, mert arról, hogy osztályonként mire lenne szükség, nincs kimutatásuk.

"Ugyanakkor felvettük a kapcsolatot a megyében található más egészségügyi intézményekkel, és segítségükkel még a mai nap folyamán pótolhatjuk a hiányzó készítményeket. Nem igazán értettem a mai találkozó lényegét, valószínűleg kommunikációs problémák vannak az intézmény vezető testületében levő orvosok és az osztályvezetők között. Megeshet, hogy az orvosigazgatónak nem sikerült egyértelműen tolmácsolnia az információt, miszerint mától megoldódnak a problémák" - mondta még Nagy Szabolcs.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház épülete elé vonult pénteken reggel az intézmény többtucatnyi alkalmazottja a gyógyszerhiány ellen tiltakozva.

Az orvosok azt állítják, több nagyon fontos készítményből is hiányt szenved az intézmény, ugyanakkor elégedetlenek a kórház vezetésével. Dumitru Fanea orvos igazgató bejelentette, hogy lemond tisztségéről. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS