2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Európai projektből modernizálják a határmenti aradi utakat

2017. május 12. 18:42, utolsó frissítés: 18:42

Az Arad megyei tanácsosok egyöntetű szavazattal fogadták el a pénteki rendkívüli ülésen, hogy Arad megyét Iustin Cionca tanácselnök képviselje a "Connecting communities to the TEN-T infrastructure in the Romanian- Hungarian border area" (A közösségek csatlakoztatása a TEN-T hálózathoz a román-magyar határövezetben), amely az INTERREG V-A Ro-Hu 2014-2020 program része.

Ezzel a projekttel, a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal és a kürtösi (Curtici) polgármesteri hivatallal együttműködésben, több határmenti utat feljavítanak.

"Arad megyének 13 millió euró jut, amelyből több határmenti utat, többek között a kürtösi körgyűrűt szeretnénk felújítani" - nyilatkozta a tanácsülést követően Iustin Cionca.

A felújítandó útszakaszok közé tartozik a Pécska - Tornya (Pecica-Turnu), a Kürtös - Mácsa - Szentmárton (Curtici- Macea-Sânmartin), a Szentmárton - Székudvar (Sânmartin- Socodor), a Székudvar - Nadap (Socodor-Nădab) és a Szentmárton - Simánd - Újvarsánd - Újszentanna (Sânmartin-Şimand-Olari-Sântana) útszakaszok. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS