2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nicuşor Dan:Az USR statútuma újdonság a romániai politikai életben

2017. május 13. 18:29, utolsó frissítés: 18:31

Belső demokrácián, feddhetetlenségen és átláthatóságon alapul a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) statútuma - jelentette ki a politikai alakulat szombati kongresszusán Nicuşor Dan.

Az USR elnöke a párt Kolozsváron zajló kongresszusán kifejtette: a politikusoktól feddhetetlenséget és átláthatóságot várnak el, ugyanez az elvárás tehát saját pártjuk politikusaitól is. 'Az USR statútuma belső demokrácián, feddhetetlenségen és a párttagokkal, valamint a társadalommal szembeni átláthatóságon alapul. Ez a statútum újdonságot jelent a romániai politikai életben' - mondta Nicuşor Dan.

A statútumról folyó vita 12 órán át tartott, felborítva a párt kongresszusának programját. Az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozó Nicuşor Dan pénteken azt mondta, a párttagok 450 oldalnyi módosító javaslatot küldtek a régi statútumhoz, ezeket jogászcsoport összegezte, majd egy körülbelül száztagú bizottság véglegesítette a dokumentumot. Ennek ellenére a kongresszuson is számos újabb módosító javaslatot fogalmaztak meg a küldöttek - tette hozzá a pártelnök.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség ezekben a napokban új vezetőséget választ Kolozsváron zajló kongresszusán. A jelöltek között van Nicuşor Dan, Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu és Cornelia-Florina German. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS