2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: a kormány féléves munkájának kiértékelése után nem lesznek kötelezően minisztercserék

2017. május 14. 11:25, utolsó frissítés: 11:25

"Nem kötelező", hogy minisztercserére vonatkozó javaslatokkal záruljon a kormány féléves munkájának júniusi kiértékelése, nyilatkozta Besztercén Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

"Én nem adok figyelmeztetéseket (a minisztereknek - szerk. megj.). Személy szerint azzal vagyok elfoglalva, hogy betartsák a kormányprogramot. Amit eddig életbe léptettek, annak pozitív hatása volt és ezt kezdik érezni az emberek. Május 10-éig 110 000 új munkahelyet teremtettek és ezek száma továbbra is nő. Tavalyhoz képest nőtt a külföldi befektetések száma, a lakosság bérei és fejlődnek a romániai vállalkozások is. Nem az a lényeg, hogy elégedett vagy elégedetlen vagy valakivel, hanem hogy végezzék a munkájukat. És ne beszéljünk a folyosókon, hogy önöknek témákat adjunk, láttam, hogy már jelentek meg listák, tárgyalni fogunk a párton belül júniusban, de nem kötelező, hogy leváltási javaslatok fogalmazódjanak meg" - mondta Dragnea.

A pártelnök felrótta ugyanakkor a Grindeanu-kormánynak, hogy nem mindig "koherensen" cselekedtek és "nem szervezték meg jól a kommunikációjukat".

"Biztosítom önöket, hogy nem lesz egy unalmas országos végrehajtó bizottsági gyűlés" - tette hozzá Dragnea.

A pártelnök szerint a párt újjáépítése 2015 októberében kezdődött el, de még nem ért véget, és reméli, hogy év végéig sikerül lezárni ezt a folyamatot, hogy több feszültség ne legyen a párton belül.

"Amit akkor elmondtam, azt pontról pontra, lépésről-lépésre követjük, és végigvisszük az összes fékező tényező vagy egyik-másik párttag kételkedése ellenére" - nyilatkozta Liviu Dragnea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS