2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Viorel Cataramă: ha megválasztanak pártelnöknek, a PNL támogatni fogja az azonos neműek házasságát

2017. május 16. 19:43, utolsó frissítés: 21:50

Viorel Cataramă kedden bejelentette, hogy megpályázza a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségét. Azt mondta: azt szeretné, hogy olyan sikert arasson, mint Donald Trump amerikai elnök. Hozzátette: megválasztása esetén a párt támogatni fogja az azonos neműek házasságát.

"101 támogató aláírással nyújtottam be a pályázatomat. Azok a második sorba szorult tagok támogatnak, akik a jobboldali ideológia feltétlen hívei. (...) Én egy független ember vagyok, és kezdeti esélyeim meghaladják Donald Trump esélyeit. Hozzá hasonló sikert szeretnék elérni, mert biztos vagyok benne, hogy ez a helyes út. Nincs többé kompromisszum - világosan fel kell vállalni saját ideológiánkat, és küzdeni kell a választóinkért (...). Én vagyok most a PNL kis Donald Trumpja. Egyelőre a liberális pártban dolgozom, amelynek legfőbb célja, hogy Klaus Johannis államfő újabb mandátumot szerezzen' - nyilatkozta Cataramă a PNL központi székházában.A programjába foglaltak értelmében megszüntetné a munkaképes személyek szociális segélyét, teljes egészében privatizálná a felsőoktatást, magánosítaná a kórházakat a sürgősségi ellátás kivételével, privatizálná a szociális ellátórendszert, csökkentené az állami alkalmazottak számát és a bürokráciát, megszüntetné az állami beavatkozást a gazdaságba, támogatná a privát szférát és az exportot, 200 eurós minimálnyugdíjat vezetne be az idős személyeknek, büntetné azokat a szülőket, akik nem törődnek gyermekeikkel, belépne az euróövezetbe, a karitatív tevékenységek kivételével adókötelessé tenné az egyházat.

"Ha megválasztanak, a PNL támogatni fogja az azonos neműek házasságát és azt, hogy ezek gyerekeket fogadhassanak örökbe. Mindezt a jobboldal alapját képező keresztény erkölcs alapján mondom, és meg is indokolom. (...) Mi keresztények vagyunk, és számunkra a könyvek könyve a Biblia. A Biblia szerint az embert az Isten teremtette, és jó tulajdonságokkal halmozta el őt. Az azonos neműek nem azért vonzódnak egymáshoz, mert ez menő, hanem azért, mert ők ilyenek, ezt érzik. Isten megengedte ezt a vonzódást, ez nem betegség, amelyet kezelni lehet, hanem valami, ami adott. Ha Isten úgy akarta, hogy ilyen emberek is éljenek, hogy veheti magát egy földi halandó ahhoz, hogy nem értsen egyet isten akaratával?' - fogalmazott Cataramă.

Kifejtette: támogatja, hogy töröljék el a nem állami sajtó adósságait, mert a közszolgálati és a magánsajtó viszonylatában "diszkrimináció" áll fenn.

"Erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy eltöröljük a magánkézben lévő sajtó adósságait, és a közszolgálati sajtóéval egyenlő esélyt biztosítsunk neki. Vagy termeljenek hasznot, vagy tűnjenek el" - fogalmazott Cataramă.

Cataramă csak három támogatóval együtt érkezett, hogy leadja pályázatát, mert "nem vehettek ki szabadságot", azért hogy egy "családi fotó kedvéért" elkísérjék - mondta. Véleménye szerint a "párton belüli erkölcstelenség biztos jele", hogy egyes szervezetek máris bejelentették, hogy egy adott jelölt programját támogatják, anélkül, hogy ennek ismertetésére egyáltalán sor került volna.

"Erkölcstelennek találom, hogy olyanról nyilváníts előre véleményt, amit nem ismersz. Ez azt jelenti, hogy mi egy személyt támogatunk olyan szempontok szerint, hogy milyen magas, hány kiló és milyen színű a szeme. Ezen az alapon én, aki 193 centiméter magas vagyok, zöld a szemem, és szép feleségem van, valószínű nem vagyok a nyertesek között. De nem ez számít. Az számít, hogy egy pártvezér képes legyen a győzelem felé vezetni a PNL-t" - mondta.

Hozzátette: ha elnök lesz, a PNL "feltétel nélkül" támogatni fogja Klaus Johannist. Hétfőn Ludovic Orban és Cristian Buşoi is benyújtotta pályázatát a PNL elnöki tisztségére. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS