2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

PNL:A kormány mondjon le a gyed korlátozásáról

2017. május 18. 16:57, utolsó frissítés: 16:57

Amennyiben a hét végéig nem mond le a kormány a gyermekgondozási díj összegének korlátozásáról, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy egyszerű indítványt nyújtson be Lia-Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter ellen - nyilatkozta csütörtökön a PNL ügyvivő elnöke, Raluca Turcan.

"A gyermekvállalás ösztönzése érdekében továbbra is arra van szükség, hogy a gyed összege a gyermek születését megelőző 12 hónapban kapott jövedelem 85%-a legyen. Ellenkező esetben a PNL fontolóra veszi, hogy egyszerű indítványt nyújt be a munkaügyi miniszter ellen" - fogalmazott Turcan egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Lia-Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter múlt héten úgy nyilatkozott, elemzik annak a lehetőségét, hogy 5.000 és 10.000 lej közötti összegben szabják meg a gyed felső határát. A tárcavezető szerint erre azért lenne szükség, mert gyakorlattá vált, hogy a munkáltató nagyobb bért ad alkalmazottjának a várandósság utolsó hónapjaiban, hogy utóbbi minél nagyobb összegű gyermekgondozási díjban részesüljön. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS