2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

„Mások vagyunk, de egyenlőek.” Zavartalanul zajlott le a Sokféleség menete Bukarestben

2017. május 20. 20:33, utolsó frissítés: 20:45

A bukaresti Kiseleff parkban ért véget a Sokféleség menete. Az LGBT (homoszexuálisokat, biszexuálisokat és transzneműeket tömörítő) közösség jogainak védelmében szervezett demonstráción több százan vonultak fel az esőben.

A Kiseleff téren a résztvevők olyan jelszavakat skandáltak, mint 'Közösen védjük meg jogainkat!', 'Az egyházat el kell különíteni az államtól', 'Le a homofóbokkal', 'Esélyegyenlőséget!' Az esemény szervezője az ACCEPT egyesület volt. A Hotnews tudósítása szerint megközelítőleg 600-an vettek részt az eseményen.'Mások vagyunk, de egyenlőek', 'A jogok nem szorulnak szavazásra', 'Kedves Koalíció, nem hagyjuk magunkat. Harcolunk, kitartunk, szeretünk!' - írták ki tábláikra a tüntetők.

Florin Buhuceanu, az ACCEPT szervezet elnöke úgy nyilatkozott: a Diverzitás menete már 13. kiadásához érkezett, immár hagyományosnak nevezhető.

"Ki kell mennünk az utcára, hogy ez a társadalom vegyen tudomást róla, hogy létezünk, kérjük jogainkat, mint Románia bármely állampolgára' - jelentette ki Buhuceanu, hozzátéve, hogy az idei felvonulás témája a magánélethez és a családhoz való jog, tekintve az alkotmánymódosításra vonatkozó kezdeményezéseket, amelyek úgy módosítanák a család fogalmát, hogy az ne tegye lehetővé az azonos neműek közti házasságkötést.

Az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete, Hans Klemm rövid időre szintén megjelent a tüntetők között a Diadalívnél. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS