2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Videokonferencián keresztül hallgatják ki a Szerbiában őrzött Sebastian Ghiţăt

2017. május 22. 14:36, utolsó frissítés: 14:36

Videokonferencia keretében hallgatja ki hétfőn a legfelsőbb bíróság Sebastian Ghiţă volt képviselőt, aki jelenleg Szerbiában van letartóztatásban. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség az úgynevezett Ponta-Blair-dosszié kapcsán is kérte Ghiţă előzetes letartóztatását. Ebben az ügyben hallgatják ki hétfőn a volt képviselőt.

A kihallgatás 13 órakor kezdődött, de nem nyilvános, csak Ghiţă ügyvédei és egy szerb tolmács tartózkodik a teremben.

Az elmúlt hét végén a szerbiai legfelsőbb bíróság is kihallgatta Sebastian Ghiţăt, aki azt kérte, ne adják ki Romániának, mivel politikai üldözés áldozata - számolt be a Tanjug hírügynökség. A kihallgatáson ugyanakkor a volt képviselő ügyvédei az előzetes letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedést, házi őrizetet kértek védencüknek. A bíróság a következő kihallgatáson hirdet döntést ezzel az igényléssel kapcsolatban.

Sebastian Ghiţă nevére két előzetes letartóztatási parancsot adtak ki azt követően, hogy megszökött az országból. A volt képviselőt Szerbiában fogták el, és jelenleg a belgrádi központi börtönben tartják fogva. A romániai hatóságok kérték a kiadatását. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS