2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Helikopteres bevetésekre készítik fel a Maros megyei hegyimentőket

2017. május 23. 11:43, utolsó frissítés: 11:43

Helikopteres bevetésekre készítik fel Marosvásárhelyen az ország hozzávetőlegesen 100 hegyi mentőjét. A képzés a Légi Közlekedési Felügyelőség, a Katasztrófavédelmi Főosztály és az országos hegyimentő-szolgálat szervezésében zajlik.

A Maros megyei hegyi- és barlangi mentőszolgálat vezetője, Kovács Zoltán Róbert az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, a képzés első szakasza május 19-én kezdődött és 25-éig tart. Ez alatt megtanítják a résztvevőknek, milyen információkat kell megadniuk a helikopter igénylésekor, hogyan kell fel-, illetve leszállniuk a gépről, vagy hogyan kell elhelyezni a helikopteren a hordágyat. A képzés második szakaszában a terepen való gyakorlatozás következik.

Kovács azt is elmondta, hogy a legtöbb helikopteres mentésre a Fogarasi-havasokban, a Bucsecs-, valamint a Királykő-hegységben kerül sor. Jelenleg tíz olyan hegyimentő van az országban, akik légi mentésre is szakosodtak, egyikük Maros megyei.

A marosvásárhelyi képzéshez a Légi Közlekedési Felügyelőség és a rohammentő-szolgálat biztosítja a helikoptereket, pilótákat és a kiképzőket.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS