2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Oltean Csongor jövő héten mutatja be az #itthonfiatalon című programját

2017. május 23. 12:56, utolsó frissítés: 12:56

A hétvégén tartotta ülését a Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöksége, ahol döntés született a Magyar Ifjúsági Értekezlet soron következő tisztújító küldöttgyűléséről. A döntés értelmében az elnökség egyöntetűen Oltean Csongor HÁRIT elnök, Kovászna Megye Tanácsa önkormányzati képviselőjének jelölését támogatta az elnöki tisztségre.

„A Magyar Ifjúsági Értekezlet felívelő pályára lépett az elmúlt két évben, ezt a munkát folytatni kell és erre megfelelő személy Csongor. Az elmúlt 10 évben bebizonyította, hogy kitartó munkával ifjúsági közösséget lehet építeni helyi és megyei szinten egyaránt. Önkéntesként kezdte a Sepsiszentgyörgyi Magyar Diákszövetségben, az elmúlt időszakban számos megyei programot szervezett, jó pár ifjúsági szervezet létrejöttében segített letenni az alapköveket. Kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik, jól ismeri a szórványban és a tömbmagyarságban élő fiatalok gondjait, számos kárpát-medencei és európai ifjúsági és civil szervezetekkel dolgozott együtt. Szászmedgyesen született és nevelkedett, ezt követően Sepsiszentgyörgyön folytatta tanulmányait és itt alapított családot” – fogalmazott a jelölés kapcsán Ambrus Zsombor, a Háromszéki Ifjúsági Tanács alelnöke.„Megtisztelő számomra a jelölés, a következő időszakban azon leszek, hogy a MIÉRT több mint 300 tagszervezetével konzultációt folytassak és programba rögzítsük a közös elképzeléseket. Régiónként vannak különbségek az ifjúsági szervezetek igényét tekintve, de továbbra is csak Székelyföld, Partium és a Szórvány összefogásával tudunk eredményeket elérni, megtartva szervezésileg a Kolozsvár központú MIÉRT-et. Továbbra is szoros partnerséget kívánok fenntartani az RMDSZ-szel, lévén, hogy ez jelenti az erdélyi magyarság számára az összefogást” – hangsúlyozta Oltean Csongor elnökjelölt. A fiatal politikus a jövő héten fogja bemutatni a #itthonfiatalon vitaindító programjavaslatát, amellyel az elnöki tisztségre pályázik.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet Kárpát-medence legnagyobb ifjúsági szervezete, Romániában 382 tagszervezettel, amelyek által arra hivatott, hogy az erdélyi magyar fiatalok szakmai, kulturális, sport és ifjúsági programok szervezését lebonyolítsa. A Magyar Ifjúsági Értekezlet tisztújítására 2017. június 16-18. között kerül sor Kolozsváron. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS