2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hallgatólagosan elfogadta a szenátus a közkegyelmi törvényt

2017. május 23. 15:22, utolsó frissítés: 15:25

Hallgatólagosan elfogadta a szenátus a közkegyelmi törvényt, mivel a törvénytervezet vitájának határideje kedden lejárt.

A közkegyelmi törvény azért ment át hallgatólagosan a szenátuson, mert a felsőház jogi bizottsága nem terjesztett elő semmiféle jelentést a jogszabályról, ennek hiányában pedig nem tárgyalhattak róla a szenátorok - jelentette ki a Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke.

"A bizottságban nem sikerült megegyezniük a jogszabály végső formájáról és nem terjesztettek elő semmiféle jelentést a házbizottságnak azelőtt, hogy lejárt volna a hallgatólagos elfogadás határideje. Ez van" - jelentette ki Dragnea, amikor újságírók arról kérdezték a parlamentben, hogy miért nem tárgyal érdemben a szenátus a közkegyelmi törvényről.

Amikor azt firtatták, hogy a PSD és az ALDE kormánykoalíciónak van-e többsége a bizottságban azt felelte, hogy "Fölösleges kísértetek után kutatni, a jogszabály átkerült a képviselőházba".

Călin Popescu-Tăriceanu
, a szenátus elnöke azt nyilatkozta hétfőn az állandó bizottság ülése után, hogy a jogi bizottság jelentése nélkül nem lehet a jogszabályt a plénum napirendjére tűzni. Az USR ugyanis kérte hétfőn a napirendre tűzést, de ezt elutasították.

A törvényről a képviselőház szavaz döntő házként. (agerpres, digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS