2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Raluca Turcan: egyáltalán nem egységes a bértörvény

2017. május 23. 19:57, utolsó frissítés: 19:57

Egyáltalán nem egységes a bértörvény és a béremelések nehezét akkor kell majd végrehajtani, amikor a Szociáldemokrata Párt (PSD) már nem is lesz kormányon, ezért a liberálisok rendkívül elégedetlenek ezzel a jogszabállyal - jelentette ki kedden Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke.

"Természetesen elégedetlenek vagyunk, hiszen a bértörvény minden, csak nem egységes: újabb eltérések jelentek meg az azonos kategórián belül dolgozók fizetései között, nem tartják be az igazságosság és a teljesítmény elvét, amelyek alapjait kellene hogy képezzék egy ilyen jogszabálynak. Ugyanakkor fel szeretném hívni az egész ország figyelmét arra, hogy azok, akik elítélték a volt kormányt, amiért a válság alatt fizetéseket csökkentett, most egy viszonylag kiegyensúlyozott gazdasági helyzetben csökkentenek egyes béreket, például a helyi közigazgatásban és nem csak" - nyilatkozta Turcan a parlamentben.

Szerinte máris több százezer ember elégedetlen az egységes bértörvény előírásaival.

"Ne felejtsük el azt sem, hogy a törvény egyes kategóriáknak olyan időszakra ígér fizetésemelést, amikor a PSD már nem lesz kormányon és a nehezét a következő kormánynak kell majd vinnie" - húzta alá.

Az egységes bértörvényt módosításokkal elfogadta kedden első házként a szenátus.

A törvényt 85 szenátor támogatta, 12-en tartózkodtak, 10 szenátor ellene szavazott.

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter azt nyilatkozta a plénumban, hogy az egységes bértörvény alapelve az, hogy azonos munkáért azonos bért kell fizetni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS