2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mintegy 300 Kovászna megyei személy maradt munkanélküli segély nélkül, mert visszautasították a felajánlott állásokat

2017. május 23. 20:00, utolsó frissítés: 20:00

Több mint 300 Kovászna megyei lakos maradt munkanélküli segély nélkül, mert visszautasították a megyei munkaerő-foglakoztatási ügynökség (AJOFM) által felajánlott állásokat.

"314 személy van, akik elutasították az állásokat és megvontuk tőlük a munkanélküli segélyt" - nyilatkozta kedden Kelemen Tibor, az intézmény vezetője.

Kelemen Tibor szerint egyesek nemcsak hogy elutasították a számukra felajánlott munkahelyeket, hanem meg sem jelentek az ügynökség által szervezett állásbörzéken.

Múlt hónapban a sepsiszentgyörgyi állásbörzén 43 vállalkozás 564 munkahelyet kínált különböző szakterületeken, az eseményen azonban csupán 528 munkanélküli és álláskereső személy vett részt, miközben a hivatalos számadatok szerint a munkanélküliek száma sokkal magasabb.

Április végén Kovászna megyében 4,2%-os volt a munkanélküliségi ráta, az elmúlt öt év legalacsonyabb értékét mérték, amikor 3.709 személy szerepelt munkanélküliként és 513-an részesültek munkanélküli segélyben.

A legtöbb munkanélküli Sepsiszentgyörgyön van, 1.445 személy, Baróton 900 állás nélküli személy él, Kovásznán 558, Kézdivásárhelyen 547, Bodzafordulón pedig 259 személynek nincs munkahelye.

Az ügynökség adatai szerint a nők könnyebben el tudnak helyezkedni, a munkanélküliek 43,40%-a nő.

A háromszéki AJOFM jövő hónapban Barót környékén szervezi meg a következő állásbörzét. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS