2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Menet közben kigyulladt egy autóbusz Marosvásárhelyen

2017. május 24. 10:06, utolsó frissítés: 10:34

Menet közben kigyulladt a marosvásárhelyi tömegközlekedési vállalat egyik autóbusza, amely szerdán a Dózsa György utcán haladt a város főtere felé. A tűzesetet a motornál keletkezett rövidzárlat okozta, senki nem sérült meg az incidens nyomán.

Cristian Virag, a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy kiküldtek a helyszínre két tűzoltókocsit 11 tűzoltóval, azonban amire kiértek, a tüzet már eloltották.

A helyi tömegközlekedési vállalat igazgatója, Tatár Béla elmondta, hogy az autóbuszban nem volt sok utas, a sofőr leszállította őket, és eloltotta a tüzet a járműben található tűzoltópalackkal.

"Hátul, a motornál történt egy rövidzárlat. Nem volt sok utas. Egy régi, 2005-ös autóbusz volt, amelyet most meg kell javítanunk. Megvizsgáljuk, mi okozta a rövidzárlatot, amely valahol a kábeleknél történt, vagy a hűtőberendezésnél, vagy az akkumulátornál. Ki kell cserélni a villanyhálózatot. Mi félévente elvégezzük a műszaki vizsgát, azonban ez bárkivel megtörténhet. Az autóbusz papírjai rendben vannak. Nagyobb volt a füst, mint a láng, még a hátsó üléseket sem érte el a tűz" - mondta Tatár Béla. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS