2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkezdték hordani a havat a Transzfogarasi útról

2017. május 25. 10:54, utolsó frissítés: 10:54

Elkezdték elhordani a havat a Transzfogarasi útként ismert, 7C jelzésű országútról, amelyet a tervek szerint július 1-jén nyitnak meg ismét a forgalom előtt.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CAIR) Facebook-oldalán közzétett fotókon jól látni, hogy bizonyos szakaszokon az öt métert is meghaladja a hóréteg vastagsága.

Az Argeş és Szeben megyét összekötő Transzfogarasi út Piscu Negru és Bâlea vízesés közötti szakasza az év nyolc hónapjában, azaz november 1-jétől július 1-jéig le van zárva a forgalom elől. Ebben az időszakban a turisták kizárólag felvonóval juthatnak el a vízeséstől a Bâlea-tóig.

A Fogarasi-havasokon áthaladó, több mint 40 évvel ezelőtt épített, 2042 méteres magasságig felvezető út a második legmagasabban fekvő aszfaltozott út az országban a Páring-hegységi Transzalpina után, amelynek legmagasabb pontja 2145 méteren van.

A Transzfogarasi út 92 kilométer hosszú, és a több mint 800 szerpentin miatt legfeljebb 40 km/h-s átlagsebességgel lehet haladni rajta. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS