2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Transzferszolgáltatást vezetett be a nagyváradi repülőtér

2017. május 26. 09:24, utolsó frissítés: 10:09

Csütörtöktől hivatalosan is transzferszolgáltatást vezetett be a nagyváradi nemzetközi repülőtér a kolozsvári, aradi, szatmárnémeti és zilahi utasai számára. Hasonló szolgáltatás csak a bukaresti és a kolozsvári reptéren működik.

A szolgáltatásokat a tervek szerint Magyarország keleti régiójára is kiterjesztik.

Az új, Transfero nevű szolgáltatást egy csütörtöki sajtóértekezleten jelentették be, amelyen részt vett többek között Pásztor Sándor, a Bihar megyei tanács elnöke, Gheorghe Pasc, a reptér vezérigazgatója és a Transfero platform működtetői.

"Ezzel megoldjuk azt, hogy a környékbeli utasokat ne a barátoknak, rokonoknak kelljen kivinniük a reptérre" - mondta Pasc.

A szállítás, amely lépésekben indul be e települések fele, modern, fedélzeti wifi-vel ellátott, 20 személyes Mercedes buszokkal történik.

Helyet foglalni 30 nappal a repülés előtt lehet, egy jegy ára - távolságtól függően - 6 és 12 euró közötti összegbe kerül. A következő útvonalakon közlekednek majd a buszok:

Kolozsvár – Szászfenes – Gyalu – Bánffyhunyad – Élesd – Nagyvárad
Arad – Kisjenő – Szalonta – Nagyvárad
Szatmárnémeti – Nagykároly –Érmihályfalva – Székelyhíd – Nagyvárad l
Zilah – Berettyószéplak – Margitta – Félixfürdő – Nagyvárad

A megyei tanács elnöke szerint a szolgáltatásra azért van szükség, mert ugrásszerűen megnőtt az utasok száma.

"2016-ban 41 867 utas volt, idén pedig már átléptük a 40 ezres határt. Arra számítunk, hogy év végéig 300, esetleg 400 ezer utas lesz" - nyilatkozta Pásztor Sándor.(agerpres, bihon.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS