2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lehet, hogy fizetős lesz autóval behajtani Kolozsvár központjába

2017. május 26. 15:35, utolsó frissítés: 15:35

Nem zárná ki a kolozsvári önkormányzat, hogy illetéket vezessenek be azon autósok számára, akik a város történelmi központjába akarnak behajtani, viszont ez csak távlati terv, arra az esetre, ha más megoldást nem lehet találni a forgalom enyhítésére - mondta el a Transindexnek Oláh Emese alpolgármester.

Az illeték ötletéről csütörtökön Dan Tarcea alpolgármester beszélt egy kolozsvári rádióadónak, s azzal magyarázta, hogy Kolozsvár "mágnesként működik", vonzza az embereket, növekszik az autók száma. A belvárosban nem lehet szélesíteni az utcákat, a körgyűrűt viszont meg kell építeni, mondta Tarcea.

Oláh Emese ezt a Transindex megkeresésére azzal egészítette ki, hogy ha így folytatódik a forgalomnövekedés, illetve ha továbbra se sikerül megszerezni a pénzt a körgyűrű építésére, akkor valószínű, hpogy egy-két éves távlatban gondolkozva egy ilyen illeték bevezetésére szükség lesz. Viszont semmiképp nem egyik napról a másikra vezetnék ezt be, közvita lenne róla. Arra nézve sincs terv, hogy mekkora összegű lenne egy ilyen illeték.

Oláh Emese azt is elmondta, hogy más alternatív megoldások nem lettek kivitelezve, ezért másképpen egyelőre nem tudják csökkenteni a forgalmat. Ugyanakkor a közszállítási vállalat (CTP) autóparkját is folyamatosan növelik. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS