2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A gyermekek elleni erőszak és a kábítószer-használat megelőzésével kapcsolatban fogadott el stratégiát a Kolozs Megyei Tanács

2017. május 26. 15:51, utolsó frissítés: 15:51

A Kolozs Megyei Tanács kiemelten foglalkozik a gyermekek ellen elkövetett erőszak megelőzésével, illetve drogprevenciós stratégiát is elfogadtak a pénteki tanácsülésen - közölte Deák Ferenc, az RMDSZ megyei tanácsosi frakcióvezetője.


A Kolozs Megyei Tanács ülésén gyermekvédelmi ügyben is döntöttek a tanácsosok. A 11 tanácshatározat értelmében a megyei tanács egy olyan metodológia kidolgozásán dolgozik, amely hatékonyan lép fel a gyermekek ellen elkövetett erőszakos cselekedek esetében.

"A gyermekek ellen elkövetett erőszak sajnos Kolozs megyében is épp úgy jelen van, mint az ország többi részén. Ezt próbáljuk ezzel a táncshatározattal visszaszorítani. Nem engedhetjük, hogy a gyermekeket bántalmazzák vagy elválasszák szüleiktől, az sem normális, hogy a gyermekkort nem iskolában, a társaik mellett töltik, hanem különböző helyeken dolgoznak, mert valaki így döntött helyettük” – nyilatkozta Deák Ferenc.

Első lépésben létrehoznák azt a csapatot, amely kizárólag ezzel foglalkozna. A csapat tagjai különböző területekről érkezők személyek lesznek, mind állami intézményekből, mind különböző civil szervezetek részéről. A csapatban jelen lesz a Kolozs Megyei Szociális és Gyermekvédelmi főigazgatóság (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Cluj), a Koolzs Megyei Rendőrfőfelügyelőség, Csendőrség, Kolozs Megyei Közegészségügyi Főigazgatóság, Kolozs Megyei Főtanfelügyelőség, Kolozs Megyei Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, illetve különböző szervezetek, mint például a Caritas Egyesület, Közösség és Család, Gyermekekért Román alapítvány (Fundația Română pentru Copii) képviselője is.

A gyermekvédelem mellett drogellenes kampányba is kezd a Kolozs Megyei Tanács, a kampány életbe léptetése a 2017-2020 közötti időszak, amely megegyezik az Országos Kábítószer-ellenes stratégia időszakával. A terv értelmében az elkövetkezendő három évben különböző tevékenységek által hívják fel főképp a fiatalok figyelmét a kábítószerek használatának súlyos következményeire.

„Nekünk, mint megyei önkormányzat felelősségünk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy megelőzzük a kábitószerek elterjedését a megyében. Ezért fontosnak tartjuk azt, hogy minél több olyan tevékenységet támogassunk, amelynek célja a megelőzés és a fiatalok nevelése”– mondta el Deák Ferenc. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS