2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Constantin: Tăriceanu beáldozná az ALDE-t ahhoz, hogy államfő lehessen

2017. május 27. 12:28, utolsó frissítés: 12:28

Călin Popescu-Tăriceanu indulni akar a 2019-es államelnök-választáson és ezért engedélyezett fizikai személy (pfa) típusú vállalkozássá alakítja a Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) - mondta az AGERPRS hírügynökségnek adott interjúban Daniel Constantin képviselő és hozzátette: a PSD elnöke, Liviu Dragnea, egyre inkább rájön erre.

"Én ezt többször elmondtam és Liviu Dragnea is rá kezd erre jönni: Călin Popescu-Tăriceanunak pontos célkitűzése van, indulni akar az államelnök-választásokon és ezért valószínűleg feláldozza majd az ALDE-t" - állítja Constantin.

Szerinte a szenátus elnöke képes visszaléptetni az ALDE-t a kormánykoalícióból azért, hogy célját elérje.

"Lassan engedélyezett fizikai személy (pfa) típusú vállalkozássá alakítja a Liberálisok és Demokraták Szövetségét - így lehetne röviden jellemezni azt, amit csinál" - mondta az ALDE volt társelnöke.

Constantin szerint visszaélés történt: a párt által kapott pénzalapok felhasználásáról Călin Popescu-Tăriceanu egyoldalúan döntött.

Azt mondta: az általa létrehozott Pró Románia Párt támogatni fogja a Grindeanu-kormányt mindaddig, amíg "betartja a kormányprogram főbb irányvonalait".

Emlékeztetett: az általa egykor vezetett Konzervatív Párt, illetve az ALDE, folyamatosan együttműködött a PSD-vel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS