2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új műszereket vásárol a kolozsvári gyermekkórház

2017. május 27. 13:19, utolsó frissítés: 13:19

A kolozsvári gyermekkórház egy olyan kormányzati fejlesztési program lebonyolításába kezd, amelynél az önrészt a Kolozs Megyei Tanács adja. A program keretén belül orvosi műszereket vásárolnak majd, illetve különböző felújításokat is végeznek.

„A mai megyei tanácsülésen költségvetési módosítást szavaztunk meg azzal a céllal, hogy a Kolozs Megyei Sürgősségi Gyermekkórháznak megteremtsük a fejlesztéséhez szükséges önrészt, amit egy kormányzati fejlesztési program lebonyolításához biztosít a megyei önkormányzat” – nyilatkozta Szőcs Endre, az RMDSZ Kolozs megyei tanácsosa.

A Kolozs Megyei Tanács 55 000 lejjel támogatta az orvosi műszerek beszerzését, amely 10%-os önrészt jelent a programban. Szőcs Endre elmondta az egészségügyi rendszer segítése és modernizálása fontos a megyei tanács számára, hisz így megfelelőbb körülményeket teremthetünk a megyében élő emberek számára. Fontos az, hogy az itt élő emberek biztonságba érezzék magukat Kolozs megyében, és ehhez a biztonságérzethez a egészségügyi rendszer jól működése is hozzátartozik - jelentette ki a tanácsos. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS