2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az első elutasított állásajánlat után megvonná a garantált minimáljövedelmet egy PNL-s képviselő

2017. május 27. 17:33, utolsó frissítés: 17:33

Florian Roman liberális képviselő módosítást terjesztett elő a garantált minimális jövedelemről szóló törvényhez, amely szerint az első elutasított álláslehetőség után felfüggesztik a garantált minimális jövedelem folyósítását.

"A PNL a helyi hatóságokon és a munkaerőt kereső cégeken szeretne segíteni, ezért javasoltuk a garantált minimális jövedelemről szóló 2001/416-os számú törvény módosítását olyan értelemben, hogy az első elutasított álláslehetőség után függesszék fel a garantált minimális jövedelem folyósítását minden munkaképes személynek" - közölte a képviselő szombati közleményében.

Roman szerint erre a módosításra azért van szükség, mert 2017 áprilisában 243.006 személynek folyósították a garantált minimális jövedelmet, köztük 25.000 olyan személynek, akik több mint 10 éve részesülnek ebben a juttatásban.

Az érvényben lévő jogszabályok szerint a garantált minimális jövedelem folyósítását csak azt követően függesztik fel, ha a kedvezményezett három felajánlott munkahelyet utasít el.

"Azt gondoljuk, hogy az állami segélyt kifejezetten azoknak kell megkapniuk, akik erre valóban rászorulnak, nem pedig azoknak, akik a polgármesteri hivataloknál sorban állva becsapják az államot" - jelentette ki Roman.v(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS