2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Országosan ellenőrizték a rendőrök a bicikliseket, ezret meg is bírságoltak

2017. május 29. 10:53, utolsó frissítés: 12:59

Több mint 3000 kihágást észleltek a közlekedési rendőrök a kerékpárosokat ellenőrző országos akció során. Az Országos rendőr-főkapitányság közleménye szerint 2000 alkalommal csak figyelmeztetésben részesítették a kerékpárosokat, 1000 esetben pénzbírsággal sújtották a bicikliseket.

A közúti közlekedésben részt vevő kerékpárosok jelentős része, 531 személy nem viselt fényvisszaverő mellényt, 168-an pedig alkoholos italok befolyása alatt kerékpároztak.

Május 24-én több mint 2000 rendőr ellenőrizte a közutakon a kerékpárosokat.

Az akció a május 22. és 28. között tartott országos szintű ellenőrzési folyamat része volt, amely során a baleset-megelőzésre fektették a hangsúlyt a rendőrség munkatársai.

A kerékpárosokat ellenőrző akció során a rendőrök 6817 alkalommal észleltek kihágást bicikliseknél és gépjárművezetőknél egyaránt.

Az Országos rendőr-főkapitányság azt ajánlja, hogy a közúti forgalomban részt vevő kerékpárosok legalább 14 évesek legyenek, ismerjék a közlekedési szabályokat és megfelelő felszereléssel induljanak útnak.

A bicikliknek jól működő fékrendszerrel, csengővel kell rendelkezniük. Éjszakai közlekedés során az első kerékre sárga, a hátsó kerékre piros fényeket és fényvisszaverő eszközöket, elölre fehér vagy sárga fényű, hátulra piros fényű lámpát kell szerelniük a kerékpárosoknak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS